top of page
kampanjebilde.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Hva

Minimakers er kurs og aktivitetstilbud for barn og unge innen digital produksjon, med fokus på læring gjennom lek, skaping og kreativitet. Koding, ny teknologi og tradisjonelt håndverk skal sammen være grunnlaget for skaping.

Minimakers er en arena hvor barn kan lære og utforske krysningspunktet mellom teknologi, vitenskap, innovasjon, design og kunst. Nysgjerrighet og utforskningstrang skal heies frem!

english cover.png
ikoner_verdier.png

Dagens barn er storforbrukere av teknologi, og bruker mye tid foran en skjerm. Det som vil være essensielt i fremtiden er evnen til å ikke bare være forbrukere av teknologi, men å bruke teknologi til å løse utfordringer og til å skape. Ved å programmere lærer barna seg en systematisk tilnærming til problemer. De lærer at hvis det er noe de ikke liker, kan de endre det. Hvis de ønsker noe, kan de lage det. Denne følelsen av å kunne styre og lage digitale verktøy gir barna mestringsfølelse og selvtillit, og er grunnlaget for å lykkes i en digital verden.

Vi lager kurs hvor hovedfokus er at barna skal skape en fysisk ting, for eksempel en leke, et spill, et plagg, noe de ser ville være praktisk i sitt eget liv, eller kunst. Dette skal de skape ved å ta i bruk håndverk som sløyd, søm, modellering, keramikk, elektronikk, maling og kombinasjoner av disse, ved bruk av ny teknologi som 3d-printere og laserkuttere, og ved å bygge inn små datakontrollere som for eksempel Micro:Bits eller Arduino (LilyPad) som de kan kode. De vil gå gjennom hele prosessen fra å lære om mulighetene, designe den opprinnelige ideen, prøve og feile, finne løsninger, og gjennomføre ideen. – Og ikke minst får de med seg hjem en ting de har skapt helt selv, og som de kan fortsette å utvikle!

På denne måten mener vi at vi kan gjøre koding interessant og spennende for de som i utgangspunktet kanskje ikke hadde vært interessert, gjennom en noe «mykere» tilnærming til koding enn et rent kodekurs (som gjerne oppleves som for spesielt interesserte). Vårt mål er at koding og digitale verktøy skal være et like selvfølgelig verktøy å ta i bruk som en hammer eller en synål – for både jenter og gutter. Vi tror at jo tidligere disse verktøyene blir introdusert, jo mer naturlig og «ufarlig» er det å ta de i bruk videre inn i ungdom- og voksenliv.

Dessverre tilbyr de fleste skoler enda ikke undervisning innen disse essensielle verktøyene.

Hvor

Minimakers holder til i Kristiansand sentrum, nærmere bestemt i Havnekvartalet, Vestre Strandgate 27 (2.etg. med inngang fra sjøsiden.

Vårt mål er å etterhvert kunne bygge Minimakers skaperverksteder over hele Norge!

 

Hvorfor

Minimakers mål og kjerneverdi er å la følgende egenskaper gro i barn og unge gjennom kurs basert på lek, utforskning og skaping:

10.png
32.png

Hvem

Gründerne bak Minimakers er samboerparet Iselin Strømsvåg og Robert Kristiansen. Iselin har bakgrunn som klesdesigner, smykkedesigner, produktdesigner- og grafisk designer. Hun har i tillegg lang erfaring innen markedsføring og kommunikasjon. En stor lidenskap er å hjelpe andre med å uttrykke seg kreativt, å fjerne blokkeringer og å følge sine drømmer. Hun har vært involvert i den såkalte "maker-bevegelsen" siden 2016 ved å jobbe frivillig på Makerspace Norway i Kristiansand for å etablere et medlemsbasert fellesverksted hvor alle kan skape og utveksle ideer og kompetanse. Kjerneverdien i "maker-bevegelsen" er å senke terskelen for å kunne skape fysiske ting, både for privatpersoner og bedrifter. Erfaringen førte til et brennende ønske om å fjerne blokkeringer for kreativitet og skaperglede for barn fra så tidlig alder som mulig. Målet er at de skal gå inn i voksenlivet med utforskningstrang og med mot til å skape.

 

Robert Kristiansen er serie-gründer innen IT, og kjenner godt til hvor utfordrende det kan være å finne arbeidstakere med kompetanse innen programmering i Norge. Han har derfor vært opptatt av at barn bør lære seg koding og "computational thinking" (algoritmisk tankegang) allerede fra ung alder.

 

Vi er stolte over å ha et team av kursholdere som utfyller hverandre svært godt, med kompetanse innen koding, digitale verktøy, design, håndverk og pedagogikk

Mestringsfølelse og kompetanse - noen ord fra gründerne Iselin og Robert:

Hør daglig leder og gründer Iselin fortelle om Minimakers her:

Mer om Minimakers-kursene

Vi deler kursene inn i 4 nivåer basert på anbefalt aldersgrupperinger. Disse er ikke endelige, men en pekepinn. Lurer du på om ditt barn passer inn i et bestemt nivå som ikke stemmer helt med alders-anbefalingen, så er det bare å ta kontakt med oss. Foreløpig er alle kurs tilpasset nybegynnere og de passer samtidig for de som har noe erfaring fra før.

 

Se vår KURSKALENDER

 

 

Lurer du på noe? Vi vil veldig gjerne høre fra deg! Send oss en e-post 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
28_s.png

Du finner oss i Havnekvartalet:

Vestre Strandgate 27, 2.etg. med inngang fra sjøsiden
bottom of page